Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-12 10:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kalvfile-a-la-olga/

Recept

Kalvfilé à la Olga

1. Börja med köttet. Bryn och stek kalvfilén i cirka 20 minuter, späd med lite köttbuljong. Låt svalna och skär i 1 cm tjocka skivor.

2. Smält under tiden smör i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör eller vispa samman. Späd med mjölken lite i taget under omrörning. Låt puttra utan lock på svag värme i cirka 5 minuter.

3. Skär skinkan i pyttesmå bitar och blanda i bechamelsåsen. Tillsätt riven ost, finskurna champinjoner, äggulor, salt och peppar.

4. Varva filéskivorna med det mesta av såsen i en ugnssäker form. Tryck samman och häll på resten av såsen. Strö över skorpsmulor. Grädda i 20 minuter i cirka 250 grader. Servera med sky och en sallad.