Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 15:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kalvgryta-med-oliver/

Recept

Kalvgryta med oliver

DN Text

Det korsikanska köket är robust och kryddigt, som i denna gryta med oliver.

Skär köttet i bitar.

Häll lite olivolja i en gryta. Fräs köttet i cirka 5 minuter och vänd bitarna hela tiden så att de inte bränns. När de är gyllenbruna tas de upp ur grytan och läggs åt sidan.

Skär fläsket (utan svål) i strimlor och lägg ner i grytan tillsammans med hackad lök och vitlök. Låt fräsa i ett par minuter utan att ta färg.

Lägg sedan tillbaka köttet i grytan med lagerblad och timjan. Salta och vrid över peppar ur kvarn. Häll på vinet.

Koka upp, sänk sedan värmen och låt puttra under lock runt 1 timme. Häll på lite vatten om det ser ut att behövas. Tillsätt oliverna och de passerade tomaterna och låt småputtra i ytterligare cirka 20 minuter.

Servera gärna med kokt potatis eller med tagliatelle.