Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-29 22:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kalvkotletter-med-herrgardsost-och-bonor/

Recept

Kalvkotletter med herrgårdsost och bönor

Då och då dyker det upp kalvkotletter i affärerna. Får man inte tag på sådana är fläskkotletter den bästa ersättningen. Här paras kotletterna inte ihop med gräddsås och sådant som är vedertaget, utan i stället med en enkel sallad på bönor och herrgårdsost samt en dressing med en uppiggande smak av kummin.

1. Rensa och snoppa bönorna. Skär osten i små tärningar. Skölj isbergsalladen, torka den noga och riv den i mindre bitar. Skär tomaterna i små klyftor.

2. Stöt kumminfröna i en mortel. Blanda kummin, salt och rödvinsvinäger i en stor salladsskål. Häll i oljan och vispa samman dressingen.

3. Salta och krydda kalvkotletterna med peppar och paprikapulver. Stek kotletterna tills de fått fin färg och blivit nästan genomstekta. Håll varma.

4. Lägg grönsakerna i dressingen och blanda om noga. Servera kotletterna och salladen med lantbröd.