Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-25 21:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kalvkotletter-med-herrgardsost-och-bonor/

RECEPT

Kalvkotletter med herrgårdsost och bönor

Då och då dyker det upp kalvkotletter i affärerna. Får man inte tag på sådana är fläskkotletter den bästa ersättningen. Här paras kotletterna inte ihop med gräddsås och sådant som är vedertaget, utan i stället med en enkel sallad på bönor och herrgårdsost samt en dressing med en uppiggande smak av kummin.

1. Rensa och snoppa bönorna. Skär osten i små tärningar. Skölj isbergsalladen, torka den noga och riv den i mindre bitar. Skär tomaterna i små klyftor.

2. Stöt kumminfröna i en mortel. Blanda kummin, salt och rödvinsvinäger i en stor salladsskål. Häll i oljan och vispa samman dressingen.

3. Salta och krydda kalvkotletterna med peppar och paprikapulver. Stek kotletterna tills de fått fin färg och blivit nästan genomstekta. Håll varma.

4. Lägg grönsakerna i dressingen och blanda om noga. Servera kotletterna och salladen med lantbröd.