Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-02 06:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kalvlever-med-sparris-och-potatissallad/

Recept

Kalvlever med sparris- och potatissallad

DN Text

Koka potatisarna till salladen, utan att överkoka, med skalet kvar eller skrubbade. Dela de kokta i halvor eller klyftor.

Bryt av den träiga biten på sparrisen och lägg den mjälla delen i kokande lättsaltat vatten. Sjud 3–4 minuter. Dela sparrisarna i bitar.

Strimla baconet och stek det knaprigt. Ta upp ur pannan och låt rinna av på hushållspapper.
Rör ihop olja och citron till dressing.

Blanda allt utom baconet på ett fat och ringla över dressingen. Salta och peppra. Strö över bacon och körvelblad.

Vänd leverskivorna i mjöl. Stek dem i matfett 2–3 minuter på varje sida.

Steker man för länge blir levern torr och tråkig. Krydda med salt och peppar. Den som vill byter ut levern mot en stekt köttbit av valfri sort.

Servera med potatis- och sparrissalladen.