Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Recept

Kanderade violblad

Ingredienser. Kanderade violblad

1 dl violblad
1 msk glukos (finns på apoteket)
3 dl socker
1,5 dl vatten

De kanderade violerna är pilliga att göra men blir fina dekorationer. Vill man att de inte bara ska vara snygga utan också smaka gott bör man använda blad av luktvioler, annars går det bra även med andra sorter.

1. Koka upp glukos, socker och vatten och låt koka några minuter. Tag kastrullen från plattan.

2. Doppa violbladen i sockerlösningen och lägg dem på ett smörpapper.

3. Kör i mikrovågsugn 2 minuter på halv effekt. Kör ytterligare 30 sekunder om de inte stelnar, men akta så att de inte bränns.

4. Lossa violerna försiktigt från smörpappret innan de har stelnat helt. Låt svalna i rumstemperatur.