Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-31 17:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kanelstjarnor/

Recept

Kanelstjärnor

DN Text

Arbeta ihop smör, socker, vanilj, salt och kryddor. Rör i ägg och äggulor. Tillsätt mjöl, bakpulver och mald mandel. Observera att mandeln måste malas i kvarn, inte hackas i matberedare, för att kunna suga upp vätska. Arbeta snabbt ihop massan till en deg som plattas ut lite och får ligga i plastpåse i kylskåp åtminstone ett par timmar.

Sätt ugnen på 190 grader.

Ta fram halva degen åt gången (degen är lättast att jobba med när den är kall) och kavla ut med mjölad kavel på väl mjölad bänk till en ca 3 mm tjock platta. Ta ut stjärnor eller andra former av hela degen och lägg på plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda 7–8 minuter mitt i ugnen. Kakorna ska vara ljusa i färgen.

Blanda socker och kanel och strö sparsamt över de färdiga kakorna.