Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-22 02:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kantarellfyllda-filodegsformar/

Recept

Kantarellfyllda filodegsformar

Kantarellformar toppade med löjrom. Foto: Christina Sundien

Filodeg brukar finnas i frys- eller kyldisken i välsorterade livsmedelsbutiker. Den blir härligt frasig.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en muffinsplåt. Skär ut bitar av filodegen, cirka 10 × 10 centimeter. Smält smöret och pensla filoarken, lägg 3-4 små blad av degen i varje hål.

2. Ansa och skär svampen i små bitar, hacka löken och stek svampen och löken tillsammans. Salta och peppra. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Riv osten fint.

3. Fördela svampen i formarna. Fyll i äggstanning i varje hål och strö över osten. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter, tills äggstanningen har stannat. Garnera med löjrom och timjan.