Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 17:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kapris-och-sardellstrossel/

Recept

Kapris- och sardellströssel

Foto: Eva Tedesjö

Ett pikant strössel med hög sälta som passar till helt osaltad råbiff, grillat kött, fisk eller skaldjur. Men salta råvarorna försiktigt.

1. Häll av kapris och sardeller i en sil. Lägg båda i en bunke med kallt vatten (för att få dem mindre salta).
2. Efter en timme, häll av vattnet och låt alltsammans droppa av i en sil.
3. Sätt ugnen på 50 grader. Lägg kapris och sardeller på smörpapper på en plåt och sätt in i ugnen. Låt torka i 10-12 timmar.
4. Stek brödtärningarna i smör i ett par minuter på medelgod värme. Ta av från värmen och strö i senapspulver. Smula i sardeller och kapris och rör om noga.