Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-28 08:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kapris-och-sardellstrossel/

Recept

Kapris- och sardellströssel

Foto: Eva Tedesjö

Ett pikant strössel med hög sälta som passar till helt osaltad råbiff, grillat kött, fisk eller skaldjur. Men salta råvarorna försiktigt.

1. Häll av kapris och sardeller i en sil. Lägg båda i en bunke med kallt vatten (för att få dem mindre salta).
2. Efter en timme, häll av vattnet och låt alltsammans droppa av i en sil.
3. Sätt ugnen på 50 grader. Lägg kapris och sardeller på smörpapper på en plåt och sätt in i ugnen. Låt torka i 10-12 timmar.
4. Stek brödtärningarna i smör i ett par minuter på medelgod värme. Ta av från värmen och strö i senapspulver. Smula i sardeller och kapris och rör om noga.