Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-21 00:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/karljohansvamp-med-mynta-och-chili/

Recept

Karljohansvamp med mynta och chili

Foto: Fredrik Funck

På Sicilien smaksätter man svamp med mynta, chili och citron. Ibland tillsätts även vitlök, men jag har avstått från det denna gång.

Rätta artikel

1. Skär svampen i skivor eller småbitar. Fräs svampen i olivolja på medelgod värme.

2. När den börjar få lite färg, krydda med chili, mynta, citron och fling­salt.

3. Låt svalna. Servera kallt eller rumstempererat, bara som en röra i en skål eller en snygg konservburk, på rostat bröd eller i krispiga sallads­blad. Håller minst tre dagar i kyla. Men äts helst samma dag.