Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-19 02:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/karre-med-apelsinquinoa/

Recept

Karré med apelsinquinoa

DN Text

Krydda köttet med salt och peppar, bryn det på bägge sidor i stekpanna.

Riv ingefäran eller hacka den fint, finhacka också vitlöken. Strö ingefära och vitlök över köttet i pannan och ringla över soja. Sänk värmen. Ta en liten skvätt vatten i pannan och lägg på lock. Låt köttet eftersteka i 8-10 minuter.

Skölj och koka quinoan med dubbla mängden vatten, lite salt och kanel eller stjärnanis. Koka i 12–15 minuter, quinoan är klar när frönas små groddsvansar visar sig. Sila av eventuellt kokvatten som är kvar. Ta bort de hela kryddorna.

Skär löken i tunna skivor. Skala och tärna apelsinen, den som vill skär ut skinnfria filéer. Ta vara på saften. Riv persiljan i bitar.

Blanda den kokta quinoan med lök, apelsin och persilja. Blanda i apelsinsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp apelsinquinoan på tallrikarna tillsammans med den stekta karrén och eventuellt någon matsked sojasky från pannan.