Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-09 15:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/karstens-paprikasoppa-med-olja-och-fron-av-pumpa/

Recept

Karstens paprikasoppa med olja och frön av pumpa

DN Text

Sätt grillen i ugnen på högsta effekt. Täck en långpanna med ugnsfolie. Halvera paprikorna på längden och ta bort kärnhuset. Lägg halvorna med skalsidan upp på en långpanna klädd med ugnsfolie. Rosta paprikorna under grillen tills de blivit ordentligt svartfläckiga, cirka 10-15 minuter. Ta ut långpannan och svep folien runt paprikorna medan de svalnar så blir de lättskalade.

Under tiden rostar du fröna i lite smör på medelvärme. Rör ner garam masala och salt när fröna börjar knäppa och få en smula färg. Skala paprikorna. Stek schalottenlöken på medelvärme i en stor tjockbottnad kastrull tills den mjuknat och fått gyllene färg. Vänd ner tomatpurén och stek ytterligare i någon minut under omrörning. Tillsätt buljong och parikor. Låt puttra cirka 10 minuter. Tillsätt sherryn. Kör soppan i mixer till slät konsistens. Servera i små skålar med rostade pumpafrön och några droppar pumpaolja.