Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-15 11:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kassler-och-svampgratinerade-paprikor/

Recept

Kassler- och svampgratinerade paprikor

1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Halvera paprikorna och ta bort kärnhusen. Ställ paprikorna på ett ugnssäkert fat. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

2. Strimla kasslern. Ansa och skär svampen. Skala och finhacka löken. Fräs kassler, svamp och lök i smör i en stekpanna. Skala och pressa över vitlöken. Tillsätt salt, peppar, oregano, tomatpuré och vatten. Låt kassler- och grönsaksröran sjuda 2-3 min.

3. Höj ugnsvärmen till 275 grader. Fyll paprikorna med kasslerröran och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen 8-10 min.

4. Servera paprikorna med ris och sweet chilisås. Garnera med oregano.

Näring/portion: Ca 520 kcal, 15 g fett, 28 g protein, 64 g kolhydrater