Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-10 13:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kikartsrora-till-brod/

Recept

Kikärtsröra till bröd

Den klassiska kikärtsröran är god att doppa bröd i. Det brukar i all enkelhet bli en uppskattad förrätt. Servera dessutom gärna en handfull fina oliver.

Öppna kikärtsburken och häll ärterna i ett durkslag. Spola igenom dem under kallvattenkranen för att få bort eventuell burksmak. Låt kikärterna rinna av.
Mixa dem i matberedare eller med stavmixer tillsammans med olivolja och tahini. Blanda i vitlök och spiskummin. Smaka av med citronsaft men ta inte all citronen till en början. Smaka också av ytterst försiktigt med lite kajennpeppar (kanske 1 kryddmått bara). Lägg upp röran i en liten skål. Stänk gärna över lite mer kajennpeppar.