Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-23 10:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kikartssoppa-med-parmesan-och-ragmacka/

Recept

Kikärtssoppa med parmesan och rågmacka

1. Skala och tärna potatisen. Skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Fräs allt i olja i en kastrull.

2. Häll på vatten och fond, koka tills potatisen är mjuk. Spola av kikärterna genom durkslag, tillsätt dem till soppan. Mixa soppan till puré, men slarvigt så att det finns stora bitar kvar. Smaka av med salt och peppar. Späd ev med mer vatten.

3. Vid servering: Lägg tomatskivorna på brödet, strössla på klippt krasse, salta och peppra. Strö osten över soppan.

Näring/portion: 478 kcal 12 g fett, 24 g protein, 67 g