Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-17 19:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kimchi-pa-salladskal/

Recept

Kimchi på salladskål

Den vanligaste kimchin görs antingen på pak choi eller på vad vi kallar salladskål eller kinakål. Det här är en enklare variant av vardagskimchi för nybörjaren. Pak choi är en asiatisk kålvariant som påminner om förvuxen mangold. Den finns framförallt att köpa på asiatiska affärer.

1. Lossa kålbladen från varandra och skölj dem.

2. Riv eller skär dem i grova bitar.

3. Gör i ordning saltlaken: rör samman vatten och salt i en rymlig bunke tills saltet löst sig.

4. Lägg ner kålbladen i detta, lägg på en tallrik som tyngd och låt alltsammans stå i 6 timmar i kylskåp.

5. Häll sedan bort saltlaken och skölj kålen noga i ett durkslag.

6. Blanda noga alla ingredienser till kryddblandningen i en rymlig bunke.

7. Lägg ner kålen i kryddblandningen och rör om ordentligt. Strö över den sista teskeden salt. Täck med plast och lägg en liten tallrik över som tyngd.

8. Låt stå antingen 1 dygn i rumstemperatur eller 2-3 dagar i kylskåpets kallaste del. Håller minst i en vecka.