Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-14 03:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/klassiska-varma-mackor/

Recept

Klassiska varma mackor

Klassiska varma mackor. Foto: Eva Tedesjö

Man kan så klart snofsa till det och satsa på att göra riktig croque monsieur, toppad med béchamelsås, men en klassisk okomplicerad varm macka är inte så dumt det heller. Ofta använder man formbröd, men ett smakrikt lantbröd med lite knaprig skorpa blir ännu godare.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Bred smörgåsmargarin på brödet. 

2. Lägg på skinka och bred på senap. Fördela tomat och lök och strö över oregano. Lägg ut osten på toppen så att det täcker.

3. Lägg mackorna på en plåt och gratinera i ugnen tills osten smält och fått fin färg, 5-10 minuter.