Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-15 20:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/klassiskt-appelmos/

Recept

Klassiskt äppelmos

Om man vill att äppelmoset ska hålla länge kan man frysa in det i mindre förpackningar.
Om man vill att äppelmoset ska hålla länge kan man frysa in det i mindre förpackningar. Foto: Pi Frisk

Hur mycket socker det ska vara i moset beror på vilken äppelsort du använder, hur sött du vill att moset ska smaka och hur du ska förvara det. Ju mer socker, desto längre hållbarhet. Ett alternativ är att tillsätta lite natriumbensoat, så håller det längre. Eller att frysa in moset i mindre förpackningar. Äppelmos kan varieras på många sätt, man kan till exempel ha i päron, citronsaft, en kanelstång, kardemumma – eller kanske några kvistar rosmarin?

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in