Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-12 18:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/klyftpotatis-och-barbecuesas-med-must/

Recept

Klyftpotatis och barbecuesås med must

Foto: Beatrice Lundborg

Så enkelt och så gott. Använd ekologiska rotfrukter och låt skalen vara kvar, för de smakar ju bra.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala inte rotfrukterna, men tvätta av dem om det behövs och skär dem i klyftor. Lägg dem i en långpanna och ringla över olja och smör. Blanda runt.
2. Ugnsbaka i cirka 40 minuter eller tills rotfrukterna känns mjuka och har fin färg. Tiden varierar beroende på hur hård potatisen är.
3. Strö över salt och ringla på barbecuesås eller annan toppning.

Barbecuesås med must:
Har ni kvar någon flaska julmust i skafferiet kan den komma till nytta i den här lättlagade barbecuesåsen. Annars går någon sorts cola lika bra. Den passar förstås till allt möjligt grillat, men också som toppning av klyftpotatis eller någon av de andra potatisanrättningarna.
1. Blanda samtliga ingredienser i en skål och låt stå åtminstone i 30 minuter.
2. Kör blandningen i mixer i cirka 30 sekunder. Smaka av och späd med lite vatten om såsen blir för tjock för er smak. Såsen håller i kylskåp i minst två veckor.