Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-22 10:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/klyftpotatis-salt-and-vinegar/

Recept

Klyftpotatis ”salt and vinegar”

Chips som på klassiskt brittiskt vis smaksatts med salt och vinäger är en märklig njutning som får munnen att dra ihop sig. Jag har testat mig fram till en variant av klyftpotatis med samma smaksättning.

1. Skär potatisen (med skal och allt) i klyftor.

2. Koka upp vinäger, vatten och salt och lägg ner potatisen. Koka upp och dra av från värmen och låt potatisen svalna i vätskan i 10 minuter.

3. Låt klyftorna rinna av och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och smörj in klyftorna med den.

4. Värm ugnen till 200 grader och sätt in potatisen. Låt stå i ugnen i cirka en halvtimme eller tills potatisen är mjuk och har fått fin färg. Vänd på potatisen någon gång under tiden.

5. Ta ut och salta med flingsalt (men försiktigt, potatisen är ju redan lite salt). Servera på en gång.