Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-17 22:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/knackemacka-med-keso-och-groddar/

Recept

Knäckemacka med keso och groddar

Knäckemacka med keso och groddar. Foto: Thomas Karlsson

I stället för limpmacka med ost: De flesta svenskar får i sig för lite fibrer, och då särskilt fullkorn. Byt ut den mjuka mackan på vanligt vetemjöl mot en knäckemacka med 100 procent fullkornsmjöl, och vips har du kommit en bra bit på vägen.

Näringsvinster: Mer fullkorn och fibrer. Magra mejeriprodukter. Mer grönt.

1. Behöver du verkligen recept på det här? I så fall: Bre lite smörgåsmargarin på en skiva knäcke­bröd. Lägg på några skedar keso, toppa med rikligt med groddar och några paprikaringar av valfri färg.