Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-27 07:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/knyten-bonor-farost-och-tomat/

Recept

Knyten: bönor, fårost och tomat

Foto: Beatrice Lundborg

Det är så lätt att göra paket och laga på grillen. Allting lagas till i sina egna ångor och safter. Härligt. Vill man få extra rökig smak kan man öppna toppen på paketet och lägga rökspån på glödbädden. Man kan äta direkt ur knytet om man så vill.

Rätta artikel

1. Förkoka brytbönorna i 7–8 minuter tills de är al dente. Låt svalna.
2. Gör i ordning fyra fyrkanter av aluminium­folie eller smörpapper.
3. Dela tomaterna på hälften och lägg dem på aluminiumfolien. Ringla över olja. Salta och peppra. Tärna fetaosten och lägg i. Vik ihop folien till ett tätt paket.
4. Baka paketen på grillen på medelhög värme i cirka 20 minuter. Servera dem varma.
Tips: Andra ingredienser som passar i paket är kokt potatis, palsternacka och morot. Salladslök, svamp i skivor, små bitar av broccoli, fänkål samt vitlöksklyftor, sockerärter. Små paket blir förrätt, större huvudrätt. Man kan även laga desserter med metoden. Rabarber eller krusbär med lite socker blir till exempel mycket gott – men då bör man använda smörpapper i stället för aluminiumfolie.