Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-09 01:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kok-pa-viltskav-med-fruktmos/

Recept

Kok på viltskav med fruktmos

Det här en rätt som är både festlig och rustik.

1. Fräs skavet eller köttskivorna i smör och olja i en stekpanna. Salta och krydda med peppar, persilja och lagerblad. Strö över vetemjölet. Rör om.

2. Häll på buljongen. Låt sjuda under lock i fem minuter.

3. Ta av locket och lägg ner klimpen. När bitarna flyter upp är de – och grytan – färdiga att serveras, med päron- och äppelmos.

Svampklimp:
1. Rensa och hacka svampen riktigt fint. Stek svampen i olja och smör tills bitarna börjar få färg och doftar gott. Ställ åt sidan.

2. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk och häll bort vattnet. Låt ånga minst 5 minuter. Mosa med en potatisstöt eller elvisp och låt svalna lite till.

3. Blanda i svamp, ägg, muskot och salt. Tillsätt sedan mjölet. Forma i en lång rulle och skär upp den i mindre bitar. Forma bitarna runda så de ser ut som stora oliver.

4. Lägg i klimpklimparna i viltskavskoket tills de flyter upp. Det tar cirka 5 minuter. Servera grytan på en gång, med päron- och äppelmos.