Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 01:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/korv-och-bongryta/

Recept

Korv- och böngryta

DN Text

Strimla löken. Hacka vitlöken och skär squashen i hela eller halva skivor.
Skär också korven i skivor.

Fräs upp allt i en stor stekpanna eller traktörpanna. Stek tills löken börjar bli genomskinlig. Häll på tomaterna med sitt spad, om du bara har stora burktomater kan du dela dem. Tillsätt också bönorna (kokta eller från burk). Krydda med oregano eller annan örtkrydda och lite peppar om inte korven är stark.

Låt småkoka på låg värme under lock cirka 10 minuter.

Smaka av med salt och strö eventuellt lite hackad persilja över.

Kokt potatis eller bulgur passar fint till grytan.