Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-03 16:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/korvelsoppa/

Recept

Körvelsoppa

DN Text

Skala och hacka lök och purjolök. Skala potatis och skär i skivor. Skölj och grovhacka körvel.

Fräs löken och purjolöken i lite smör. Tillsätt potatisen och häll på vatten samt libbsticka eller buljongtärning. Låt koka cirka 20 minuter. Blanda ned körveln och mixa till en slät konsistens. Värm soppan och tillsätt grädde och eventuellt en skvätt vin. Riv över lite muskotnöt och smaka av med salt och peppar.

Servera med nybakt bröd och färskost med hackad gräslök.