Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-02 18:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/korvgryta-med-majs-och-bonor/

Recept

Korvgryta med majs och bönor

DN Text

Skär korven i tärningar och hacka lök samt vitlök för den som vill. Fräs upp korv och lök i olja i en liten gryta. Stek några minuter.
Tillsätt bönor, majs och krossad tomat och smula i hönsbuljongtärningen och pudra över mexikansk kryddblandning. (Chilikryddan i korvgrytan är inte någon särskilt het krydda utan en aromatisk blandning av spiskummin, oregano, lite chilipeppar, salt och vitlök.)

Låt sjuda 510 minuter på inte alltför hög värme. Häll på lite vatten om det verkar bli för torrt.

Smaka av med salt och peppar efter behag och rör ner persiljan sist.

Servera med kokt ris och tomatsallad.