Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 07:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kotletter-med-applen-och-pepparrot/

Recept

Kotletter med äpplen och pepparrot

Osten, som klickas på kotletterna, smälter och blir en god, krämig sås med pepparrotssmak. Strö gärna lite extra pepparrot över vid servering.
Rätta artikel

1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala och skär potatis och palsternacka i bitar eller klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan och strö på salt. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.

2. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Ansa och skär purjolöken i ca 3 cm breda bitar, lite på snedden. Blanda äpple och purjo med potatisen och tillaga ytterligare ca 10 min.

3. Skär ett par snitt i kanten på kotletterna. Stek dem i olja i en stekpanna med släpplätt-beläggning ca 2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.

4. Blanda ost och pepparrot. Klicka blandningen på kotletterna och häll vattnet vid sidan om. Låt kotletterna eftersteka under lock ca 5 min.

5. Servera kotletterna med sky, rostade rotfrukter och äpple.

Näring/portion: Ca 520 kcal, 15 g fett, 40 protein, 52 g kolhydrater.