Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-21 06:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kottfarslimpa-med-linser-och-rostade-rotfrukter/

Recept

Köttfärslimpa med linser och rostade rotfrukter

Köttfärslimpa med linser och rostade rotfrukter – och några av veckans övriga recept.
Köttfärslimpa med linser och rostade rotfrukter – och några av veckans övriga recept. Foto: Thomas Karlsson

I stället för köttfärslimpa: Minska mängden rött kött genom att dryga ut färsen med linser. Det blir två hälsovinster i ett – dels mindre kött, dels mer baljväxter. Genom att servera köttfärslimpan med rostade rotfrukter får man in ännu mer grönt.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in