Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-12 05:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kottfarsspett-med-fetaost/

Recept

Köttfärsspett med fetaost

Foto: Eva Tedesjö

Barnvänliga köttfärsspett med fin smak av fetaost. Använd gärna dubbla små träspett, då sitter färsen bättre och rullar inte runt lika lätt på spettet. Lägg träspetten i blöt en halvtimme innan du börjar med maten så brinner de inte upp på grillen.

1. Finhacka persiljan. Skala och hacka den gula löken.

2. Blanda nötfärsen med persilja, finhackad lök, pressad vitlök och kryddor. Bryt fetaosten imindre bitar och knåda in den i färsen. Smaka eventuellt av med salt.

3. Knåda ordentligt och rulla sedan färsen till avlånga korvar. Tryck fast dem på grillspett. Grilla runt om i cirka 10 minuter.