Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-16 02:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kottgryta-korea/

Recept

Köttgryta Korea

DN Text

Strimla skinkan, finstrimla vitkålen (osthyveln brukar fungera bra), riv moroten, finstrimla purjolöken och hacka vitlöken. Fräs upp kött och grönsaker i lite olja i en stor stekpanna. Blanda soja, vatten, och ingefära och häll det över fräset i pannan. Sänk till låg värme och låt blandningen småkoka under lock 10 12 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt ris och strö lite sesamfrö över vardera portionen. Har man inte så bråttom med maten kan man låta köttbitarna marinera i sojan, ingefäran och vitlöken någon timma innan tillagningen.