Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-15 17:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kottgryta-med-bonor-och-oliver/

Recept

Köttgryta med bönor och oliver

1. Skär köttet i ca 2 cm stora kuber. Skala och skär löken i tunna klyftor. Bryn kött och lök i en stekpanna. Lägg köttet i en gryta och häll över vattnet. Salta och peppra och lägg i lagerblad och timjan. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och pressad citron.

2. Lägg lock på grytan och låt sjuda 20 min. Skär squashen i bitar. Lägg ner den i grytan och låt sjuda ca 5 min.

3. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner bönorna i grytan och låt dem bli varma. Strö över oliver och timjan och servera med bröd.

Näring/portion: Ca 600 g kcal, 20 g fett, 44 g protein, 55 g kolhydrater