Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-18 18:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kottsoppa-med-kanel-och-bonkram/

Recept

Köttsoppa med kanel och bönkräm

DN Text

Skala och skiva grönsakerna, använd inte de grova gröna bladen på purjon. Fräs upp tillsammans med timjan, lagerblad och kanel i en tjockbottnad kastrull. Stek en stund under omrörning.

Häll på kokbuljong från köttet och så mycket vatten att det blir 1/2 liter. Lägg i buljongtärning och koka under lock i 10 minuter. Lägg då i köttet skuret i tärningar, hackad persilja och avrunna vita bönor. Koka i ytterligare 5 minuter.

Gör under tiden krämen av bönorna som är kvar i burken. Mixa med vitlök, persilja och yoghurt. Smaka av med salt och peppar.