Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-20 20:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kramig-cheesecake-med-citron-och-gravlax/

Recept

Krämig cheesecake med citron och gravlax

Krämig cheesecake med citron och gravlax. Foto: Eva Hildén Smith

Cream cheese och crème fraiche ska vara rumstempererade när de blandas med gelatinet.

Rätta artikel

1. Skär bort kanterna på brödet och mixa i en matberedare. Tillsätt det smälta smöret och mixa snabbt ihop.

2. Tryck ut botten i en form med löstagbar kant. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i cirka 5 minuter.

3. Skär laxen i små tärningar.

4. Blanda ihop osten och crème fraichen försiktigt till en kräm.

5. Ta upp och krama ur gelatinbladen. Värm citronsaften i en liten panna, lägg i gelatinet och låt smälta. Blanda det smälta i krämen. Vänd ner laxen. 

6. Bred ut blandningen i pajformen. Täck med plastfilm och låt den stå kallt minst 3 timmar, gärna över natten. Garnera med rikligt med hackad dill. Skär i bitar.