Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-22 15:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kramig-havre-och-sellerivegansson/

Recept

Krämig havre- och sellerivegansson

Foto: Beatrice Lundborg

Havrebaserad matlagningsgrädde ger den rätta krämigheten och kryddpeppar ger smaken i den här fiskfria varianten på en Janssons frestelse.

Rätta artikel

1. Skala rotsellerin och skär den i tunna strimlor. Lägg i en kastrull och häll på havregrädde. Koka upp långsamt på medelvärme.
2. Hacka löken grovt. Lägg i kastrullen tillsammans med salt och kryddpeppar. Låt puttra ca 20 min tills sellerin är mjuk och stuvningen tjocknat lite. Låt svalna. Hit kan man förbereda dagen innan.
3. Sätt ugnen på 250 grader. Häll upp stuvningen i en ugnssäker form. Strö över ströbröd och gratinera ca 20 min till den får en gyllene yta.