Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-22 14:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kramig-trebonsmasala/

Recept

Krämig trebönsmasala

Foto: Ulrika Pousette

En mild men smakrik indisk gryta, som blir oväntat god för att vara så lättlagad. När vi tog fram receptet utgick vi från en färdig bönblandning med tre bönsorter – därav namnet – men det går naturligtvis att peta i fler eller färre sorters bönor om man känner för det.

1. Koka ris eller bulgur enligt anvisning på förpackningen.

2. Skala och riv morötterna grovt. Skala och hacka lök, vitlök och ingefära. Fräs i olja tillsammans med garam masala någon minut.

3. Tillsätt krossad tomat, crème fraiche och buljongtärning och låt koka 10-15 min.

4. Mixa såsen slät, enklast med stavmixer. Tillsätt bönorna, smaka av med koriander och ös i mozzarella, skuren i tärningar. Servera med ris eller bulgur och strö cashewnötter över.

Receptet är hämtat ur Sara Ask och Lisa Bjärbos bok ”Mera Vego – mat för hela familjen” (Ordfront förlag).

Här hittar du hela menyn till vecka 3.

Här hittar du samtliga veckomenyer.