Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-30 22:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kronartskockor-med-vinagrett-eller-citronsmor/

Recept

Kronärtskockor med vinägrett eller citronsmör

DN Text

Vrid av skaftet på kronärtskockorna, skölj skockorna och koka i kastrull med lättsaltat vatten i cirka 40 minuter eller tills bladen lätt släpper när man drar i dem.

I tryckkokare tar tillagningen 18 minuter. Man kan också koka i mikrovågsugn. Två skockor kokar på 20–25 minuter på full effekt.

Släng de små yttersta bladen. Doppa den köttiga delen av övriga blad i vinägrett eller i halvsmält smör smaksatt med citron.

Kasta de tunna innerbladen och skrapa bort "skägget" på skockans botten.

Njut sedan själva botten med vinägrett eller smör.