Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-01 23:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kronartskockspizza-med-rostade-hasselnotter/

Recept

Kronärtskockspizza med rostade hasselnötter

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Gör pizzadegen enligt anvisningen på paketet. Var försiktig med mjölmängden – oftast behövs inte allt mjöl. Kavla ut degen till 4 pizzor och lägg dem på två plåtar klädda med bakplåtspapper.

3. Tomatsås: Blanda alla ingredienser. Fördela såsen på pizzabottnarna.

4. Låt kronärtskockshjärtana rinna av och dela varje hjärta i fyra delar. Lägg dem och rökt skinka på pizzan. Strö över riven ost. Grädda i ugnen 10–12 minuter.

5. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Låt dem svalna något och gnugga bort det mesta av skalet i en handduk. Hacka nötterna grovt och strö dem och torkad basilika på de nygräddade pizzorna. Garnera gärna med färska basilikablad.

Näring/portion: 544 kcal, 17 g fett 26 g kolhydrater 72 g kolhydrater