Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-24 20:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/krusbarssas-gooseberry-sauce/

RECEPT

Krusbärssås (Gooseberry sauce)

DN Text

Rensa och snoppa bären, lägg dem i en kastrull tillsammans med vatten och smör. Koka upp, sänk sedan genast värmen och låt bären sakta sjuda mjuka. Häll över i matberedare eller finfördela till puré med stavmixer. Pressa eventuellt genom sikt om skalen inte blir helt mosade.
Häll tillbaka purén i en kastrull tillsammans med sockret och värm försiktigt. Tillsätt citronsaften och gräslöken.

Gooseberry fool är en fräsch skotsk efterrätt som smakar gott en het sommardag.