Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-17 07:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kryddbakade-kycklingfileer-med-ugnsrostad-broccoli-och-pumpafro/

Recept

Kryddbakade kycklingfiléer med ugnsrostad broccoli och pumpafrö

Kycklingfiléerna får färg i stekpannan, men bakas färdiga i ugnen för saftigast resultat. Och när ugnen ändå är på, passar vi på att ugnsrosta grönsaker. Det är ju så himla gott!

1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop honung, vitlök, örtkryddor, salt och peppar och gnid in filéerna ordentligt. Stek dem i medelvarm panna ett par minuter på vardera sidan, så att de tar färg. Lägg dem sedan i en ugnssäker form och ställ i mitten av ugnen i ca 15–20 minuter, tills de är genomstekta (70 grader i innertemperatur). Låt svalna och skär sedan upp i skivor.

2. Skölj och skär grönsakerna i små bitar och potatisen i små klyftor. Lägg i en långpanna och häll över olivoljan. Vrid upp ugnen till 250 grader och ställ in grönsaksplåten. Rör om några gånger under rostningens gång och låt solros-/pumpafrön rosta med den sista minuten. Det brukar ta 25–30 minuter, tills potatisen blivit mjuk och grönsakerna tagit lite färg.

3. Rör ihop yoghurtsåsen och servera.

Här hittar du hela menyn till vecka 4.

Här hittar du samtliga veckomenyer.