Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-20 21:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kryddig-kottfarsrora-med-linsris/

Recept

Kryddig köttfärsröra med linsris

1. Ansa och strimla purjolöken. Fräs hälften av purjon med linserna i 2 msk smör. Häll på vattnet och tillsätt 1 tsk salt. Låt koka under lock ca 10 min.

2. Blanda i riset och koka ytterligare ca 20 min under lock.

3. Bryn köttfärsen i 2 msk smör ca 3 min. Tillsätt resten av purjon och fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt de krossade tomaterna och krydda med sambal oelek, nejlikor, 1 tsk salt och peppar.

4. Låt sjuda utan lock ca 10 min. Servera köttfärssåsen med linsriset till.

Näring/portion: Ca 580 kcal, 17 g fett, 40 g protein, 61 g kolhydrater