Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-03 03:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kryddigt-lamm-med-ugnspotatis-och-fetapaprika/

Recept

Kryddigt lamm med ugnspotatis och fetapaprika

1. Putsa lammfiléerna. Blanda marinaden och marinera köttet i kylen minst 1 timme eller gärna över natten.

2. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Skiva potatisarna i ca ½ cm tjocka skivor. Smaka av med salt, peppar, socker och olja. Rör om.

4. Rosta potatisen gyllenbrun mitt i ugnen cirka 25 minuter.

5. Mosa ihop fetaost, yoghurt och örter. Dela paprikorna, kärna ur och fyll dem med fetaostkrämen.

6. Stek eller grilla köttet cirka 4–5 minuter per sida, köttet ska ha en innertemperatur på cirka 60 grader för att bli rosastekt.

7. Skölj och kärna ur paprikorna. Skär dem i grova bitar och blanda med olja. Stek eller grilla några minuter så att de mjuknar. Salta och peppra och servera till lammet.

Näring/portion: 490 kcal, 22 g fett 36 g protein 33 g kolhydrater