Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-23 19:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kryddpepparsill-med-graddfilsprimorer/

Recept

Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer

En fräsch sommarsill med krispiga primörer och citronvinägrett!
Rätta artikel

1. Skär sillen i bitar. Skala och skiva rödlöken fint. Blanda sillen med rödlöksringar, kryddpeppar och lite sillspad.

2. Skär morot och salladslök i tunna skivor. Dela blomkålen i små buketter. Koka morot och blomkål i lättsaltat vatten i några minuter så att de fortfarande är krispiga. Kyl sedan ner dem.

3. Riv salladen grovt, tärna potatisen och skär eventuella rädisor i skivor. Blanda allt med gräddfil, senap och honung. Smaka av med salt och peppar.

4. Blanda ingredienserna till vinägretten.

5. Lägg upp gräddfilsprimörerna och sillen på ett fat och ringla över vinägretten. Toppa med nymald kryddpeppar.