Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-16 21:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kryddstekt-lax-med-couscous-spenat/

Recept

Kryddstekt lax med couscous & spenat

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär laxen i portionsbitar. Blanda chiliflakes, svartpeppar, kardemumma och spiskummin och strö på fiskbitarna runt om.

3. Koka couscousen i grönsaksbuljong enligt anvisningen på paketet. Rör den fluffig med gaffel.

4. Strimla aprikoserna. Skala och tärna gurkan. Tärna tomaterna. Blanda med russin, majs och solrosfrön. Rör ner allt i couscousen. Smaka av med salt och peppar.

5. Skala och hacka vitlöken. Fräs spenat och vitlök i olja.

6. Halstra laxen i torr het panna och stek klart den i ugn ca 5 min. Servera med cous-cous, spenat och ev lite matyoghurt.

Näring/portion: 593 kcal, 28 g fett, 39 g protein, 49 g kolhydrater