Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-16 05:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kryddstekt-rapsgris-med-persiljesas-och-tradgardssallad/

Recept

Kryddstekt rapsgris med persiljesås och trädgårdssallad

Rapsgrisen är en nyhet i köttdisken och har snabbt blivit en favorit hos många kockar. Om man är ute några dagar i förväg kan man rimma köttet, då blir det saftigt och ännu godare (uteslut i så fall saltet vid stekning). Grönsakerna kan anpassas efter säsong.

1. Sätt ugnen på 120 grader. Rosta dillfrö, senapsfrö, kummin och pepparkorn i en torr teflonpanna. Stöt dem i en mortel och gnid in köttet med kryddblandningen. Salta om köttet inte är rimmat.

2. Bryn köttbiten runt om så den får ordentligt med färg. Stoppa in köttet i ugnen och stek det till en kärntemperatur på 70 grader. Låt vila innan servering.

3. Blanda äggula, citronsaft, senap och en pressad vitlöksklyfta i en skål. Vispa ner oljan i en tunn stråle likt en majonnäs. Vänd ner persiljan och smaka av med salt och peppar.

4. Koka grönsakerna lätt i saltat vatten och vänd dem i olivolja.

5. Skär upp köttet och servera med sås och grönsaker. Garnera med körvel.