Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-03 22:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kumminmarinerad-hushallsost/

Recept

Kumminmarinerad hushållsost

Hushållsost är en lite föraktad barnaktig ost. Men dess neutralitet gör den lämplig för marinering av olika slag. Här smaksätts den med vitlök, kummin och paprika, tre klassiska ostkryddor.

1. Skär osten i 2 centimeter tjocka tärningar. Stöt kumminet lite lätt i en mortel.

2. Blanda tärningarna med vitlök, kummin, paprikapulver i en burk.

3. Häll på olivolja och sätt på lock. Låt marinera i kylen i 3–4 dagar eller upp till 2 veckor.

4. Ät ostbitarna som de är som aptitretare eller i en sallad, exempelvis med grönsallad, färsk paprika, blekselleri, tomat och gurka.

5. Oljan kan blandas med citron eller vinäger samt salt och kryddor till dressing.