Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-17 15:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kvasenica/

Recept

Kvasenica

Rätta artikel

Blanda ljummen mjölk med jästen. Tillsätt ägg, smält smör och salt. Arbeta in mjölet till en smidig deg. Låt jäsa cirka 20 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

Kavla degen till en rund kaka ca 1 cm tjock och lägg den på plåt. Forma en tjockare degkant, ca 1, 5 cm bred, runt om. Bred ut keson smaksatt med citronskal innanför kanten, lika tjockt som själva degen. Blanda ägg och gräddfil och häll hälften på keson.

Grädda cirka tio minuter och häll då på resten av blandningen. Grädda ytterligare 10-15 minuter eller tills kesoblandningen blivit gyllenbrun. Sikta florsocker över den färdiga kakan när den svalnat lite.

Den som vill ha en sötare kaka blandar lite socker i fyllningen.