Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-10 21:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kyckling-med-citron-och-koriander/

Recept

Kyckling med citron och koriander

DN Text

Dela varje kycklingfilé i tre jämnstora bitar. Vänd dem i mjöl och bryn dem sedan i rapsolja i en liten stekpanna. Lyft ur kycklingbitarna ur pannan och lägg dem åt sidan.

Låt stekpannan svalna lite. Sänk värmen och fräs upp ingefära och vitlök under omrörning i oljan. Passa noga så att vitlöken inte bränns, då blir den besk. Rör ner koriander, grön chili, kajenn, spiskummin, gurkmeja och salt.
Lägg tillbaka kycklingbitarna, häll på vatten och pressad citron. Lägg på lock och låt puttra på låg värme cirka 8 minuter för bröst-, 12 minuter för lårfiléer, tills köttet är precis genomkokt. Vänd runt kycklingbitarna någon gång under tiden så att de täcks runt om av den gula, kryddiga såsen.

Basmatiris kokt i hönsbuljong, eventuellt också med uppfräst lök i kastrullen, är gott att äta till, liksom blomkål med senapsfrö och yoghurtsås.