Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-19 10:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kyckling-med-harissa/

Recept

Kyckling med harissa

1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och blanda dem med harissa, olivolja, salt och peppar.

2. Riv ev salladsbladen i bitar, skala och finhacka rödlöken, hacka gurkan. Halvera och pilla loss granatäppelkärnorna. Blanda allt, ringla över olja och citronjuice, salta och peppra. Plocka myntablad från kvistarna och dekorera salladen.

3. Stek kycklingen i en stekpanna. Trä ev upp den på spett. Servera kycklingen med salladen, kokt bulgur eller ris och en yoghurtklick.

Näring/portion: 412 kcal, 14 g fett, 41 g protein, 30 g kolhydrater