Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-20 14:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kyckling-med-sumak-och-citron/

Recept

Kyckling med sumak och citron

DN Text

1. Blanda alla ingredienserna till marinaden och häll i en rymlig plastpåse. Lägg ner kycklinglåren och knyt om påsen. Vänd och vrid den så att kycklinglåren blir insmorda. Låt gärna ligga ett par timmar i kylen.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklinglåren i en ugnsfast form. Smörj in paprikorna med olivoljan och lägg dem bredvid på formen. Ugnsstek i 15 minuter tills kycklingen börjar få fin färg och paprikorna börjar mjukna.

3. Lyft ut formen och plocka bort paprikorna och lägg undan dem så länge. Sänk värmen till 200 grader och fortsätt ugnssteka kycklinglåren i ytterligare cirka 15 minuter tills de är helt genomstekta.

4. Ta ut kycklingen. Servera dem med pitabröd, ugnsbakade paprikor och gärna en myntayoghurt.