Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-29 16:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kyckling-och-avokadosallad/

Recept

Kyckling- och avokadosallad

1. Stek kycklingfiléerna i olivolja, salta och peppra. Kontrollera att de är genomstekta. Låt kycklingen svalna, skiva den tunt.

2. Dressing: Mixa allt utom oljan till en slät sås. Tillsätt oljan lite i taget under vispning.

3. Riv eller skär salladen i grova bitar och lägg i en skål. Halvera och kärna ur avokado, gröp ur köttet och skär det i bitar och fördela över salladen.

4. Strimla salladslök, tillsätt den och persilja. Hyvla över parmesanost. Servera med bröd.

Näring/portion: 564 kcal, 41 g fett, 44 g protein, 7 g kolhydrater.