Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-17 13:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kycklingbollar-med-citronpasta/

Recept

Kycklingbollar med citronpasta

Foto: Eva Tedesjö

Milda kycklingbollar är inte svårare att göra än vanliga köttbullar och passar till mycket. Här med citronpasta och grönsaker.

1. Häll soja, peppar och dragon i en bunke. Tillsätt färs och ströbröd och arbeta ihop till en jämn smet. Låt svälla några minuter. Forma köttbullstora bollar av smeten och stek gyllene i olja medelvarm panna.

2. Riv osten och pressa citronen. Fördela citron, ost och olja på varje tallrik: 1 msk citron, 1 msk olja och 1/2 dl parmesanost. Hoppa över om någon inte vill ha.

3. Koka pasta enligt anvisning på paketet. Koka också grönsakerna.

4. Fördela den nykokta pastan i tallrikarna och rör om så att osten smälter. Servera med grönsaker och kycklingbollar till.

Här hittar du hela menyn till vecka 1.

Här hittar du samtliga veckomenyer.